Fiets service

Fietsservice is eigenlijk alles om het fietsen comfortabeler te maken. Met de juiste afstellingen kan je onbezorgd fietsen zonder die vervelende klachten zoals zadelpijn en rugklachten.

Wij bieden bij aankoop van een zadel een speciale zadelmeting zodat je  het juiste en geschikte zadel koopt. Ben je nog niet overtuigd dan plaatsen we eerst een testzadel zodat je hem een aantal dagen kan uit proberen.

Een volledige bodyscan geeft ons de juiste informatie welke maat en type fiets bij jouw past. Bij ons in de winkel meten we jouw lichaam en met die gegevens helpen wij je kiezen voor de meest geschikte fiets.

Bikefit

Is een volledige bodyscan niet voldoende voor jou? Dan bieden wij in samenwerking met Fysio Langedijk ook een bikefit aan.

Bij een bikefit wordt er gezocht naar de meest optimale houding van de renner op zijn of haar fiets. Hierbij wordt rekening gehouden met de op dat moment aanwezige persoonlijke doelen, fysieke mogelijkheden en eventuele (oude) blessures.

Bikefit-Langedijk biedt voor deze “finetuning” een combinatie aan van een fysio- en manueeltherapeutisch onderzoek (fysio bikefit) en een dynamische bikefit op je eigen fiets. Door deze twee onderzoeken te combineren, krijgen wij een uitgebreid inzicht van het functioneren van uw lichaam op de fiets. Het is onze ervaring dat behandeling van het lichaam om functies te verbeteren en op tijd aanpassingen te doen aan de fiets zal leiden tot klachtenvrij en effectiever fietsen.

Voor wie is bikefit?

Bikefit is geschikt voor iedere fietser die regelmatig op een fiets stapt of wil stappen. Of dat nu op een racefiets, mountainbike of strandfiets is, of een combinatie van deze. Vóór de aanschaf van een nieuwe fiets kan een bikefit nuttige informatie verschaffen, bijvoorbeeld over de benodigde framemaat. De bikefit kan zeker van belang zijn bij fietsers die met blessures kampen of deze dreigen te ontwikkelen. Wanneer een wedstrijdrijder of amateurfietser graag efficiënter en sneller wil kunnen fietsen, kan een bikefit ook nuttig zijn.

Vork Revisie

Onderhoud en reparatie aan je verende voorvork is erg belangrijk. Met onderhoud van je voorvork voorkomt dure reparatiekosten.

Vork Revisie is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van verende MTB voorvorken, achterdempers of zadelpen.

Jaarlijks onderhoud van je vork, demper of zadelpen is belangrijk voor de levensduur van je verende onderdelen. Wij adviseren 1 x per 2 jaar een volledige vork of demper revisie te geven. Zo voorkom je onnodige slijtage van je vork of demper en kom je niet snel voor vervelende verassingen te staan.

fiets service - vork revisie